Water Therapy
עבורנו המים הם דרך חיים, אנחנו מתנהלות במציאות מתוך פרספקטיבה של מים. מאפשרות למים, באופן מודע, להיות חלק בלתי נפרד מאיתנו: בזוגיות, באמהות, כחברות, כמטפלות, כבני אדם בעולם המורכב הזה.
טיפול רגשי במים לפוריות
הקושי המרכזי עימו מתמודדים בבעיות פריון קשור בטבעיות ובפשטות של חווית ההתעברות, ההריון והלידה. הבאת ילדים לעולם ויצירת המשכיות דורית הינו תהליך בסיסי, אבולוציוני ומחויב המציאות בעולם האנושי. החוויה של הנכשלים במשימה זו הינה קשה מנשוא, תחושה קבועה של כישלון במימוש הייעוד הבסיסי של ההורות. הביטחון העצמי הבסיסי במסוגלות להיות חלק משבט האדם, במקביל לפגיעה קשה בחווית הערך העצמי מובילים לחווית חוסר מתמיד במהות הבסיסית.
המרחב התרפויטי המיימי לבעיות פוריות
המרחב המיימי מאפשר התנסות בשחרור, רגיעה וזרימה. המים עוטפים את גוף המטופל/ת ומעודדים חווית הכלה והחזקה שמסייעת בשחרור הכיווץ המתמיד אותו הם חווים. המים מסייעים בהנכחת הגוף, חיבור החלקים המנותקים בגוף (טיפולי פוריות עשויים לייצר ניתוקים חזקים בין חלקים שונים בגוף, בעיקר ספליט פלג גוף עליון ותחתון). המים החמימים מנחמים את האכזבות בדרך אל ההצלחה, מסייעים להחזיק את הכאב והעצב הכרוכים במסע. המרחב המיימי מעודד את הזרימה הטבעית המתקיימת בכל אחד מאיתנו ועשויה להיתקע בעת איום (בעיות פוריות בהחלט עשויות לייצר איום משמעותי הנחווה כאיום הישרדותי).
איך שיטת WT מסייעת לטפל בבעיות פוריות?
חשוב לומר שהמרחב המיימי לא מספק פיתרון קסם לבעיית פוריות והופך את הנכנס מידית להורה. עם זאת, שיטת WT במרכז לטיפול רגשי במים מתייחסת למסע הפוריות באינטגרציה של גוף ונפש. המרחב המימי מלמד שיעור בהרגעה עצמית לשחרר את הבהלה ולחיות את גוף האדם ביחידה שלמה, מתפקדת ותקינה.
-
המים מסייעים לאישה עם חווית parenting וחוויה המוכיחה תחושת הורים תומכת ושומרת כאובייקט מעבר לרגעים בהם המטופל לבדו.
-
המים החמימים מנחמים את האכזבות בדרך אל ההצלחה, ומסייעים להחזיק את הכאב והעצב במסע זה.
-
המים כמרחב מווסת מסייעים למטופלת בהנכחת גופה, תחושת ההכלה וההחזקה של המים מסייעת בשחרור הכיווץ המתמיד וחיבור החלקים המנותקים בתהליך זה.
"עכשיו כשאני חובקת את הבטן שלי, יודעת שיש בה חיים אני מודה למתנות של המים שאפשרו לי לעבור את המסע הלא פשוט שלי"- ח' בת 34, הריון ראשון.
המים מסייעים למטופלת ללמוד לשחרר מחדש, לסמוך על הטבע ועל עצמם שהדברים יקרו בקצב ובזמן הנכון להם. המרחב המיימי מלמד שיעור בהרגעה עצמית, כיצד ניתן לווסת את הפחד, לשחרר את הבהלה ולהחזיק את העצב. המים מסייעים בחיבור של המנותק, בשהייה במים חווים המטופלים את גופם כיחידה שלמה מתפקדת ותקינה.
הטיפול הרגשי במים מעודד את החיבור העמוק בין מטפל גוף הנפש למטופל, חיבור שיוצר במקרים רבים קשר דמוי הורות , בה המטפל הינו לעיתים אמא, לעיתים אבא ולעיתים הילד של המטופל. המרחב המיימי מהווה מגרש אימונים בחווית הורות וילדות, במרחב זה מתאמן המטופל/ת בלהיות אבא/אמא ,בו בזמן חווה הכלה והחזקה הורית מצד המטפל והמים. חווית parenting (חוויה המנכיחה תחושת הורים תומכים ושומרים כאובייקט מעבר לרגעים בהם המטופל לבדו) נלמדת בטבעיות במרחב המיימי ומתורגלת על בסיס קבוע במהלך המפגשים.
מפתחות שיטת WT ומנהלות המרכז
יעל ארנוב עו"סית קלינית, פסיכותרפיסטית מתמחה בטיפול בטראומה וחרדה, מרצה באוניברסיטה ובעלת קליניקה פרטית.
אוסי שטיין מאסטרית מים, מורה בכירה בארץ ובעולם לתרפיות מים מוסמכת מטעם WABA בעלת מרכז "נגיעות במים".
אנו עוסקות שנים רבות בתחום, מחברות הספר "מים עד נפש", מפעילות קליניקות מים ועורכות מחקרים בתחום הטיפול הרגשי במים. בעלות "המרכז לטיפול רגשי במים" העוסק בהכשרת מטפלים, מסלולי התמחות במים בדגש על מצבים רגשיים: מצבי טראומה, ליווי בסוף החיים, דיכאון, חרדה, משבר סביב מחלה) ובהתאמה לאוכלוסיות מגוונות: מבוגרים, ילדים ונוער, הגיל השלישי, נשים.